ametlles garapinyades, bombons, botifarra, cafè, caramels, cassoletes, cereals, cons de galeta, crispetes, dònuts, fondue, frankfurt, fudge, galetes, gelat, iogurt, llet, llimonada, mantega, mongetes, nabius, pastís, perfum, pernil dolç, pollastre, salmó, sucre, te, tilàpia, tisana, vedella, vinagreta, xocolata... amb xarop d'erable.

dimarts, 26 de març del 2013

Musée du Château Ramezay: mitjançant l'explicació de la història de l'edifici t'acaben explicant bona part de la història de la ciutat i de la regió.

Indumentària i altres objectes dels iroquesos (els nadius d'aquestes terres abans de l'arribada dels europeus).


"Retrat imaginari" de Jacques Cartier (no n'hi van fer cap en vida). 
Va ser el primer explorador francès d'arribar a aquestes terres (el 1534). 


Primer escut d'armes de Montréal (1833).  Els quatre símbols representaven anglesos, escocesos, irlandesos i francesos. El castor es relacionava amb els francesos perquè originàriament es dedicaven al comerç de pells, però més endavant va passar a ser símbol de tot Canadà i a aparèixer a dalt de l'escut. Aleshores els francesos van passar a ser representats per una flor de lis blava.


La història de desplaçar-se per la neu...


Patins de gel del segle XIX (de fusta, ferro i pell).


I, a la cuina, un extra: la tradició de l'extracció de la saba dels erables! 
(Que, segurament, serveix d'aliment des de temps ancestrals...) 
     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada